Lauwwarme maaltijdsalade op z'n Thais

Ingrediënten
- 400 g noedels
- 300 g kipfilet in reepjes en gemarineerd
- 1 courgettes
- 200 g rode paprika
- 200 g groene asperges
- 100 g gele peen
- 100 g peen
- 60 g rode ui
- 40 ml chilisaus
- 40 ml sojasaus (low natrium)
- 5 teentjes knoflook
- 20 g verse koriander
- 20 gram mierikswortel
- 4 g peper uit de molen
- 2 eetlepels olijfolie
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 535 kcal
- Koolhydraten
- 73,7 g
- - waarvan suikers
- 17,8 g
- Vet
- 9,3 g
- - waarvan verzadigd
- 2 g
- Eiwit
- 36,1 g
- Vezels
- 6,7 g
- Groente
- 225 g
- Zout
- 0,41 g
Bereiding
Was alle groenten en snijd ze in lange reepjes. Hak de ui en knoflook fijn.
Spoel de noedels onder water af en laat ze uitlekken.
Snijd de verse koriander grof.
Fruit de ui en knoflook aan in de olijfolie, voeg de groenten erbij wok dit kort. Doe de kip erbij en de chilisaus. Haal het van het vuur en voeg de noedels toe.
Meng dit goed en breng op smaak met peper.
Pureer de mierikswortel.
Doe de salade op de borden, bestrooi met koriander. Serveer de sojasaus en mierikswortel pasta apart.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
