Lekkernijen van Neptunus

Ingrediënten
- 1 eetlepel citroenrasp (2 mespuntjes)
- 4 eetlepels slasaus
- 70 g yoghurt, 0% vet, naturel
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 200 g garnalen, roze, bereid
- 1 eetlepel olijfolie
- Peper
- Chilivlokken
- 2 blaadjes sla
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 242 kcal
- Koolhydraten
- 5 g
- Vet
- 15 g
- - waarvan verzadigd
- 2 g
- Eiwit
- 22 g
- Vezels
- 0,5 g
- Groente
- 242 g
- Zout
- 2,9 g
Bereiding
Rasp de schil van de halve citroen.
Meng 4 eetlepels slasaus en 70 g magere yoghurt (0% vet) met 2 uitgeperste teentjes knoflook en 1 mespunt citroenschil.
Bak 200 g gepelde garnalen in 1 eetlepel olijfolie ca. 4 minuten rondom.
Breng op smaak met peper, chilivlokken en 1 snufje citroenschil.
Scheur een paar slablaadjes in stukken en serveer de garnalen met de aïoli en sla.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
