Lekkernijen van Neptunus

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
15 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 1 eetlepel citroenrasp (2 mespuntjes)
  • 4 eetlepels slasaus
  • 70 g yoghurt, 0% vet, naturel
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 200 g garnalen, roze, bereid
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper
  • Chilivlokken
  • 2 blaadjes sla

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
242 kcal
Koolhydraten
5 g
Vet
15 g
- waarvan verzadigd
2 g
Eiwit
22 g
Vezels
0,5 g
Groente
242 g
Zout
2,9 g

Bereiding

Rasp de schil van  de halve citroen.

Meng 4 eetlepels slasaus en 70 g magere yoghurt (0% vet) met 2 uitgeperste teentjes knoflook en 1 mespunt citroenschil.

Bak 200 g gepelde garnalen in 1 eetlepel olijfolie ca. 4 minuten rondom.

Breng op smaak met peper, chilivlokken en 1 snufje citroenschil.

Scheur een paar slablaadjes in stukken en serveer de garnalen met de aïoli en sla.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes