Bereiding

Maak de groente schoon. Snijd de wortel in halve plakken, de bleekselderij in boogjes en de ui in snippers.

Was de linzen. Verwarm de olie en bak de ui aan.

Voeg vervolgens de wortel en bleekselderij toe en bak het rustig gaar. Voeg vervolgens de linzen toe.

Was de rode peper en snijd hem in de lengte door. Verwijder de pitjes. Snijd de peper in reepjes.

Maak de spruitjes schoon en halveer ze.

Voeg de peper en spruitjes toe en laat het nog rustig doorbakken tot dat het gaar is. Maak de groente op smaak met wat peper, wat citroensap en de klein gesneden koriander.

Hak de cashewnoten grof.

Schep het groentemengsel op een bord en strooi de noten erover.

Ingrediënten

  • 1 winterwortel
  • 2 stengel beekseldeirij
  • I ui
  • 200 gr linzen uit blik
  • 1 spaanse peper
  • 300 gr spruitjes
  • 10 gr olijfolie
  • 4 tl koriander
  • 1tl citroensap
  • 20 gr ongezouten cashewnoten
  • peper

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 30 g
Vet 12 g
waarvan verzadigd 3 g
Eiwit 16 g
Vezels 16.5 g
Groente 250 g
Kcal 324
Zout 0.19 g

Ingestuurd door: Voedingscentrum