Linzenpasta met pesto

Bereiding

Zet een pan met water aan en kook de pasta volgens de verpakking.

Snijd de rode ui in halve ringen en fruit deze in een koekenpan met de olie. Halveer de cherrytomaatjes. 

Voeg de spinazie toe en laat slinken. Voeg 2 eetlepels pesto toe en de cherrytomaatjes.

Bak deze kort mee en breng op smaak met peper en zout

Serveer samen met de pasta.

Tip: Kies een plantaardige pesto, dan is dit gerecht veganistisch.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 140 g linzenpasta
  • 400 g spinazie
  • 100 g cherrytomaten
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels pesto
  • 1 eetlepel bakolie
  • zout en peper naar smaak

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 45,6 g
waarvan suikers 4,7 g
Vet 15,5 g
waarvan verzadigd 2.5 g
Eiwitten 27,7 g
Vezels 9,8 g
Groente 250 g
Kcal 454
Zout 0,5 g

Ingestuurd door: Chantal

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!