Mexicaanse couscoussalade

Bereiding

Doe de couscous samen met de koriander, cayennepeper en komijn in een kom en giet hier kokend water overheen. Laat de couscous wellen.

Snijd ondertussen de paprika’s in blokjes.

Spoel de maïs en kidneybonen af en laat goed uitlekken.

Meng in een grote kom de veldsla met de couscous met de paprika, mais en kidneybonen.

Breng de salade op smaak met het sap van de limoen.

Schrijf je gratis in voor Appeltje-eitje!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Ingrediënten

  • 200 g volkoren couscous
  • 2 theelepels gedroogde koriander
  • 2 theelepels cayennepeper
  • 1 theelepel komijn
  • 2 rode paprika’s
  • 130 g maïs
  • 130 g kidneybonen
  • 100 g veldsla
  • 1 limoen

Koolhydraten 45,1 g
waarvan suikers 5,3 g
Vet 2,0 g
waarvan verzadigd 0,4 g
Eiwit 10,5 g
Vezels 9,5 g
Groente 130 g
Kcal 260
Zout 0,27 g

Schrijf je gratis in voor Appeltje-eitje!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!