Mexi­caanse cous­cous­salade

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
15 minuten
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Mexicaanse couscoussalade

Ingrediënten

  • 200 g volkoren couscous
  • 2 theelepels gedroogde koriander
  • 2 theelepels cayennepeper
  • 1 theelepel komijn
  • 2 rode paprika’s
  • 130 g maïs
  • 130 g kidneybonen
  • 100 g veldsla
  • 1 limoen

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
260 kcal
Koolhydraten
45,1 g
- waarvan suikers
5,3 g
Vet
2 g
- waarvan verzadigd
0,4 g
Eiwit
10,5 g
Vezels
9,5 g
Groente
130 g
Zout
0,27 g

Bereiding

Doe de couscous samen met de koriander, cayennepeper en komijn in een kom en giet hier kokend water overheen. Laat de couscous wellen.

Snijd ondertussen de paprika’s in blokjes.

Spoel de maïs en kidneybonen af en laat goed uitlekken.

Meng in een grote kom de veldsla met de couscous met de paprika, mais en kidneybonen.

Breng de salade op smaak met het sap van de limoen.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes