Mexicaanse couscoussalade

Ingrediënten
- 200 g volkoren couscous
- 2 theelepels gedroogde koriander
- 2 theelepels cayennepeper
- 1 theelepel komijn
- 2 rode paprika’s
- 130 g maïs
- 130 g kidneybonen
- 100 g veldsla
- 1 limoen
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 260 kcal
- Koolhydraten
- 45,1 g
- - waarvan suikers
- 5,3 g
- Vet
- 2 g
- - waarvan verzadigd
- 0,4 g
- Eiwit
- 10,5 g
- Vezels
- 9,5 g
- Groente
- 130 g
- Zout
- 0,27 g
Bereiding
Doe de couscous samen met de koriander, cayennepeper en komijn in een kom en giet hier kokend water overheen. Laat de couscous wellen.
Snijd ondertussen de paprika’s in blokjes.
Spoel de maïs en kidneybonen af en laat goed uitlekken.
Meng in een grote kom de veldsla met de couscous met de paprika, mais en kidneybonen.
Breng de salade op smaak met het sap van de limoen.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
