Mexicaanse soep

Bereiding

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Was de sperziebonen, snijd de puntjes eraf en halveer ze. Was de tomaat en snijd klein.

Verhit bakolie in een soeppan en bak de ui en knoflook glazig. Doe de tomaat, sperziebonen en het water erbij en breng op smaak met cajunkruiden.

Laat de kidneybonen en mais uitlekken in een zeef en spoel af onder de kraan en doe bij de pan. Breng op smaak met zout en (chili)peper.

Doe een deksel op de pan en kook 15 minuten op een middelhoog vuur totdat de ingrediënten een geheel vormen.

Snijd intussen de avocado doormidden, verwijder de schil en de pit en snijd het vruchtvlees in plakjes.

Serveer de Mexicaanse soep in mooie borden.

Heb je een glutenallergie? Spoel de zademix af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.

Garneer de soep met limoensap, avocado en zadenmix.

Tip: Heb je avocado over? Bewaar deze samen met de pit en een beetje limoensap in een luchtdichte verpakking. Zo wordt hij niet bruin.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 1 biologische ui
  • 1 biologische knoflookteen
  • 200 g biologische sperziebonen
  • 2 biologische romatomaten
  • 2 theelepels biologische cajunkruiden
  • 200 g biologische kidneybonen
  • 200 g biologische mais
  • 1 biologische avocado
  • ½ biologische limoen
  • 25 g biologische zadenmix
  • 1 eetlepel bakolie
  • 600 ml water
  • zout en (chili)peper naar smaak

Koolhydraten 32 g
waarvan suikers 11 g
Vet 36 g
waarvan verzadigd 4 g
Eiwitten 15 g
Vezels 18 g
Groente 255 g
Kcal 548
Zout 0,6 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.