Nacho's van groente tortilla chips

Bereiding

Verhit de oven voor op 200 graden.

Snijd de groenten wraps in driehoekjes en bestrijk met de olijfolie. Doe eventueel wat chilipoeder door de olijfolie als je van pittig houdt.

Verdeel de tortillachips over een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak 10 minuten af in de voorverwarmde oven. Zorg ervoor dat de chips elkaar niet (teveel) overlapt.

Snipper en snijd ondertussen de rode ui. Halveer de tomaat, verwijder de zaden en snijd in blokjes. Snijd ook de lente-ui en jalapeño in ringen.

Haal de tortillachips uit de oven en verdeel hier de rode ui, tomaat, mais, lente-ui en jalapeño over. Verdeel als laatste de geraspte kaas over de bakplaat en zet de nacho’s nog 5 minuten in de voorverwarmde oven.

Maak ondertussen de guacamole. Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Pel de knoflook en pers deze uit boven een kom.

Doe ook de avocado en limoensap in de kom en prak dit met een vork. Breng eventueel op smaak met wat peper.

Haal de nacho’s uit de oven en serveer met de guacamole.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Ingrediënten

  • 3 (verschillende) groenten wraps
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 1 lente-ui
  • 1 jalapeño
  • 50 g mais
  • 50 g geraspte kaas
  • 1 avocado
  • 1 teentje knoflook
  • sap van ½ limoen
  • peper

Koolhydraten 16,3 g
waarvan suikers 2,6 g
Vet 10,9 g
waarvan verzadigd 2,8 g
Eiwit 5,2 g
Vezels 2,4 g
Groente 0 g
Kcal 189
Zout 0,55 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.