Oosterse rijstmix

Ingrediënten
- 200 g tofu
- 15 g gember
- 1 rode peper
- 1 teen knoflook
- snufje peper
- 2 eetlepels sojasaus minder zout
- 1 rode paprika
- 100 g babymais
- 80 g zilverliesrijst
- 200 g broccolirijst
- 1 eetlepel olijfolie
- 30 g cashewnoten, ongezouten
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 469 kcal
- Koolhydraten
- 53,8 g
- Vet
- 16,6 g
- - waarvan verzadigd
- 2,8 g
- Eiwit
- 22,6 g
- Vezels
- 7,4 g
- Groente
- 200 g
- Zout
- 0,23 g
Bereiding
Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjes van 1 bij 1 cm. Schil de gember en rasp fijn. Verwijder de pitjes van de rode peper en snijd de peper zo fijn mogelijk. Pers de knoflookteen.
Meng de tofu met de gember, rode peper, knoflook, peper en sojasaus. Laat minstens 10 minuten marineren.
Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Laat de babymais uitlekken.
Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook de laatste 2 minuten de broccolirijst mee.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met de olijfolie en bak de tofu 4 minuten. Voeg de paprika en de babymais toe en bak nog 3 á 4 minuten.
Verdeel de rijstmix over de borden, schep de groenten bovenop en garneer met de cashewnoten.
Tip: Liever wat minder koolhydraten? Vervang de zilvervliesrijst door extra broccolirijst.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
