Paneer met sperziebonen en rozijnen

Bereiding

Breng water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Spoel de rijst in een zeef af onder de kraan. Kook in 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat de rijst met een deksel op de pan nagaren.

Breng een tweede pan met een klein laagje water aan de kook voor de sperziebonen. Was en dop de sperziebonen, snijd eventueel doormidden en kook in 12 minuten beetgaar. Giet vervolgens het water af.

Pel en snipper de ui. Dep de paneer droog met keukenpapier en snijd in blokjes. Was de tomaat en snijd klein.

Verhit bakolie in een grote koekenpan. Fruit de ui 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de stukjes tomaat toe. Breng op smaak met de garam masala, zout en peper.

Voeg de paneer, sperziebonen, rozijnen en yoghurt toe aan de tomatensaus en laat nog 5 minuten op een laag vuur warm worden.

Heb je een glutenallergie? Spoel de rozijnen dan eerst af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.

Serveer de rijst met de paneer en sperziebonen in tomatensaus.

Tip: Ook lekker met wat cashewnoten erdoor.

Probeer de menu's

Bestel en maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop en je korting wordt meteen verwerkt. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediënten

  • 130 g biologische volkoren basmatirijst
  • 150 g biologische sperziebonen
  • 1 biologische ui
  • 200 g biologische paneer, naturel
  • 3 biologische romatomaten
  • 4 theelepels biologische garam masala kruiden
  • 25 g biologische rozijnen
  • 1 eetlepel bakolie
  • 30 ml yoghurt
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 75 g
waarvan suikers 18 g
Vet 30 g
waarvan verzadigd 11 g
Eiwit 25 g
Vezels 9 g
Groente 160 g
Kcal 685
Zout 0,3 g

Probeer de menu's

Bestel en maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop en je korting wordt meteen verwerkt. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.