Passievrucht panna cotta

Ingrediënten
- 4 blaadjes gelatine
- 400 ml halfvolle melk
- 3 theelepels vanille aroma
- 1 kiwi
- 4 passievruchten
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 74 kcal
- Koolhydraten
- 7,6 g
- - waarvan suikers
- 7,5 g
- Vet
- 1,6 g
- - waarvan verzadigd
- 1 g
- Eiwit
- 5,7 g
- Vezels
- 0,9 g
- Groente
- 0 g
- Zout
- 0,12 g
Bereiding
Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water.
Verwarm de melk (niet aan de kook).
Knijp de blaadjes gelatine uit.
Zet het vuur uit en voeg de gelatine en het vanillearoma toe aan de melk. Roer goed zodat de gelatine gelijkmatig is opgelost.
Schenk in glaasjes of bakjes en laat in de koelkast opstijven.
Schil de kiwi, halveer in de lengte en snijd in plakjes. Schep het vruchtvlees uit de passievrucht.
Verdeel de passievrucht over de panna cotta en serveer met de kiwi.
Tip: Gebruik je liever geen gelatine? Je kunt ook vegatine gebruiken of agar agar. Lees de verpakking voor het toepassen van de juiste hoeveelheid.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
