Panna cotta

Bereiding

Panna cotta is een Italiaans toetje gemaakt van melk, room, gelatine en suiker. Deze variant heeft een koffiesmaakje en bevat minder suiker dan de originele panna cotta, maar is net zo lekker.

Laat de gelatine 5 minuten weken in koud water.

Schenk de slagroom in een steelpan en los de zoetstofpoeder en oploscappuccino er in op. Als het mengsel bijna kookt het vuur omlaag draaien en 3 tot 4 minuten tegen de kook aan houden. Af en toe roeren met een houten lepel.

Knijp de gelatine uit met je handen, verwijder de steelpan van het vuur en laat de gelatine oplossen in het mengsel.

Zet de steelpan vervolgens in een wasbak met koud water en laat het mengsel onder af en toe roeren afkoelen. Dit duurt ongeveer 5 minuten.

Doe de kwark in een kom en roer het slaroommengsel er doorheen. Giet het mengsel vervolgens in de souffleschaaltjes of een ander vormpje.

Laat 4 uur opstijven in de koelkast.

Bestrooi met geraspte chocolade.

 

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 1 blaadje witte gelatine
  • 50 gram slagroom light
  • 1 eetlepel zoetstofpoeder
  • 2 theelepels oploscappuccino
  • 150 gram magere kwark
  • 1 blokje pure chocolade, geraspt

Koolhydraten 14,3 g
waarvan suikers 11,7 g
Vet 4,9 g
waarvan verzadigd 3,4 g
Eiwit 10,1 g
Vezels 0,3 g
Groenten 0 g
Kcal 141
Zout 0,13 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.