Pasta met spinazie­pesto

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
25 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Pasta met spinaziepesto

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 prei
  • 250 g kastanjechampignons
  • 170 g volkoren fusilli
  • 100 ml soja cuisine
  • 135 g spinazie-/pijnboompittenpesto
  • 100 g babyspinazie
  • 1 eetlepel bakolie
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
689 kcal
Koolhydraten
73 g
- waarvan suikers
12 g
Vet
31 g
- waarvan verzadigd
3 g
Eiwit
22 g
Vezels
14 g
Groente
350 g
Zout
1,1 g

Bereiding

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de prei in ringen en was grondig in een vergiet onder de kraan. Veeg de champignons schoon en snijd in vieren.

Verhit bakolie in een ruime koekenpan of hapjespan. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de prei en champignons toe en bak ongeveer 5 minuten.

Breng water aan de kook voor de volkoren fusilli. Kook in 8 minuten beetgaar. Giet daarna het water af. Vang een beetje kookvocht op.

Voeg de soja cuisine en spinazie-/pijnboompittenpesto toe aan de groenten, meng het goed door elkaar en verwarm kort mee.

Doe de babyspinazie erbij en verwarm kort mee totdat de spinazieblaadjes net niet helemaal geslonken zijn. Voeg eventueel een scheutje pasta kookvocht toe. Proef en breng op smaak met peper.

Serveer de pasta met een flinke schep saus.

Tip: Lekker met geroosterde pijnboompitjes.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes