Pompoencurry met linzen

Ingrediënten
- 400 g pompoen
- 1 stuk gember (zo’n 5 cm)
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 1½ eetlepel kerriepoeder
- 1 theelepel gemalen komijnzaad
- 200 ml (plantaardige) kookroom
- 1 groentebouillonblokje, natriumarm
- 1 klein blikje linzen (á 265 g)
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 436 kcal
- Koolhydraten
- 36,7 g
- - waarvan suikers
- 12,5 g
- Vet
- 22,1 g
- - waarvan verzadigd
- 13,6 g
- Eiwit
- 16,8 g
- Vezels
- 11,5 g
- Groente
- 300 g
- Zout
- 0,55 g
Bereiding
Halveer de pompoen en verwijder de zaadlijsten. Snijd de pompoen, met schil, in blokjes van ongeveer 2 cm.
Schil de gember en snijd fijn. Pel de uien en knoflook, snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de gember, ui en knoflook. Voeg na een paar minuten de kerriepoeder en komijn toe.
Voeg vervolgens de pompoenblokjes toe, meng goed door elkaar en bak 5 minuten op laag vuur.
Voeg de kookroom en het bouillonblokje toe en laat de curry zachtjes koken tot de pompoen gaar is. Voeg dan ook de linzen toe en meng alles goed door elkaar.
Deze curry is lekker met wat zilvervliesrijst of een stukje naanbrood.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
