Penang curry


-
Hoofdgerecht, Koolhydraatarm, Vegetarisch
-
Bereidingstijd: 25 minuten
-
Aantal personen: 2
Bereiding
Schil de koolrabi en snijd in dobbelsteentjes. Pel en snipper de ui.
Verhit bakolie in een wok of koekenpan en roerbak de ui en koolrabi lichtbruin. Was de tomaat, snijd klein en bak al omscheppend mee.
Voeg de penang currypasta en kokosmelk toe. Wees voorzichtig met de currypasta, want deze is best pittig. Proef tussendoor en gebruik zoveel je lekker lijkt. Breng aan de kook en temper daarna het vuur. Laat nog 5-10 minuten zachtjes pruttelen.
Snijd de paneer in blokjes. Wentel kort door een beetje meel. Breng op smaak met kerrie- of paprikapoeder. Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak de paneerblokjes knapperig en lichtbruin.
Serveer de penang curry in mooie kommen en strooi de gebakken paneerblokjes erover.
Tip: Ook erg lekker met andere stevige groenten, zoals bloemkool, broccoli of wortels.
Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten