Penang curry

Bereiding

Schil de koolrabi en snijd in dobbelsteentjes. Pel en snipper de ui.

Verhit bakolie in een wok of koekenpan en roerbak de ui en koolrabi lichtbruin. Was de tomaat, snijd klein en bak al omscheppend mee.

Voeg de penang currypasta en kokosmelk toe. Wees voorzichtig met de currypasta, want deze is best pittig. Proef tussendoor en gebruik zoveel je lekker lijkt. Breng aan de kook en temper daarna het vuur. Laat nog 5-10 minuten zachtjes pruttelen.

Snijd de paneer in blokjes. Wentel kort door een beetje meel. Breng op smaak met kerrie- of paprikapoeder. Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak de paneerblokjes knapperig en lichtbruin.

Serveer de penang curry in mooie kommen en strooi de gebakken paneerblokjes erover.

Tip: Ook erg lekker met andere stevige groenten, zoals bloemkool, broccoli of wortels.

Niet nadenken over een koolhydraatarme avondmaaltijd?

Kies eens voor de Koolhydraatarme maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediënten

  • 1 biologische paarse koolrabi
  • 2 biologische rode uien 
  • 2 biologische romatomaten
  • 25 g biologische penang currypasta
  • 200 ml biologische kokosmelk
  • 200 g biologische paneer
  • 2 eetlepels bakolie
  • 1 eetlepel meel
  • 1 theelepel kerrie- of paprikapoeder

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 22 g
waarvan suikers 8 g
Vet 37 g
waarvan verzadigd 23 g
Eiwitten 23 g
Vezels 9 g
Groente 360 g
Kcal 536
Zout 0,4 g

Ingestuurd door: Ekomenu

Niet nadenken over een koolhydraatarme avondmaaltijd?

Kies eens voor de Koolhydraatarme maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.