Penang curry

Bereiding

Schil de koolrabi en snijd in dobbelsteentjes. Pel en snipper de ui.

Verhit bakolie in een wok of koekenpan en roerbak de ui en koolrabi lichtbruin. Was de tomaat, snijd klein en bak al omscheppend mee.

Voeg de penang currypasta en kokosmelk toe. Wees voorzichtig met de currypasta, want deze is best pittig. Proef tussendoor en gebruik zoveel je lekker lijkt. Breng aan de kook en temper daarna het vuur. Laat nog 5-10 minuten zachtjes pruttelen.

Snijd de paneer in blokjes. Wentel kort door een beetje meel. Breng op smaak met kerrie- of paprikapoeder. Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak de paneerblokjes knapperig en lichtbruin.

Serveer de penang curry in mooie kommen en strooi de gebakken paneerblokjes erover.

Tip: Ook erg lekker met andere stevige groenten, zoals bloemkool, broccoli of wortels.

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 1 biologische paarse koolrabi
  • 2 biologische rode uien 
  • 2 biologische romatomaten
  • 25 g biologische penang currypasta
  • 200 ml biologische kokosmelk
  • 200 g biologische paneer
  • 2 eetlepels bakolie
  • 1 eetlepel meel
  • 1 theelepel kerrie- of paprikapoeder

Koolhydraten 22 g
waarvan suikers 8 g
Vet 37 g
waarvan verzadigd 23 g
Eiwitten 23 g
Vezels 9 g
Groente 360 g
Kcal 536
Zout 0,4 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.