Pompoenbrood met feta

Foto van pompoenbrood met feta gegarneerd met pompoenpitten
Ingrediënten
- 350 g pompoen
- 1 ei
- 100 g volkorenmeel
- 100 g amandelmeel
- 50 g yoghurt griekse stijl 0% vet
- 10 g bakpoeder
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel gedroogde salie
- 50 g feta
- 10 g pompoenpitten
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 159 kcal
- Koolhydraten
- 10 g
- - waarvan suikers
- 2,3 g
- Vet
- 9,6 g
- - waarvan verzadigd
- 1,7 g
- Eiwit
- 8,1 g
- Vezels
- 3,2 g
- Groente
- 50 g
- Zout
- 0,23 g
Bereiding
Schil de pompoen en snijd in kleine blokjes. Breng water aan de kook en kook de pompoen 6 á 8 minuten totdat deze gaar is. Giet af en laat uitwasemen.
Pureer de pompoen met een staafmixer en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng de pompoenpuree met het ei, het volkorenmeel, de amandelmeel, de yoghurt, het bakpoeder, de paprikapoeder en de salie. Meng tot een egale massa. Verkruimel de feta erboven en meng erdoor.
Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het beslag hier in. Verdeel de pompoenpitten over de bovenkant.
Bak 50 minuten in de oven. Laat het pompoenbrood afkoelen in de vorm.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
