Pompoen­brood met feta

Aantal personen
8 personen
Kooktijd
75 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Pompoenbrood met feta
Foto van pompoenbrood met feta gegarneerd met pompoenpitten

Ingrediënten

  • 350 g pompoen
  • 1 ei
  • 100 g volkorenmeel
  • 100 g amandelmeel
  • 50 g yoghurt griekse stijl 0% vet
  • 10 g bakpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde salie
  • 50 g feta
  • 10 g pompoenpitten

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
159 kcal
Koolhydraten
10 g
- waarvan suikers
2,3 g
Vet
9,6 g
- waarvan verzadigd
1,7 g
Eiwit
8,1 g
Vezels
3,2 g
Groente
50 g
Zout
0,23 g

Bereiding

Schil de pompoen en snijd in kleine blokjes. Breng water aan de kook en kook de pompoen 6 á 8 minuten totdat deze gaar is. Giet af en laat uitwasemen.

Pureer de pompoen met een staafmixer en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Meng de pompoenpuree met het ei, het volkorenmeel, de amandelmeel, de yoghurt, het bakpoeder, de paprikapoeder en de salie. Meng tot een egale massa. Verkruimel de feta erboven en meng erdoor.

Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het beslag hier in. Verdeel de pompoenpitten over de bovenkant.

Bak 50 minuten in de oven. Laat het pompoenbrood afkoelen in de vorm.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes