Pompoenrisotto met champignons

Bereiding

Snipper de ui en fruit deze met olijfolie in een hapjespan. 

Voeg de risottorijst toe en bak het geheel in 3 minuten glazig.

Maak ondertussen bouillon van het natriumarme bouillonblokje. Voeg steeds een beetje bouillon toe aan de risotto tot het helemaal is opgenomen.

Schil en snijd de flespompoen in kleine stukjes, de champignon in kwartjes en voeg toe aan de risottorijst. Bak het geheel 5 minuten.

Voeg als laatste de geitenkaas in blokjes toe en roer het geheel goed door elkaar. 

Maak het bord op met een plukje rucola en een beetje Parmezaanse kaas.

Ingrediënten

  • 1 flespompoen (750 g)
  • 1 ui
  • 250 g risottorijst
  • 250 g champignons
  • 1 zakje rucola
  • 150 g verse geitenkaas
  • 1 natriumarm bouillonblokje
  • 1 zakje Parmezaanse kaas (40 g)

Koolhydraten 55,6 g
waarvan suikers 4,7 g
Vet 13,4 g
waarvan verzadigd 8,4 g
Eiwit 17,9 g
Vezels 4,9 g
Groente 270 g
Kcal 422
Zout 1,2 g

Foto: Kim Brouwers / Specialist kennis en innovatie