Posteleinsalade met hamburger

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Posteleinsalade met hamburger

Ingrediënten

  • 150 g postelein
  • 250 g rode bietjes, voorgekookt
  • ½ bleekselderij
  • 1 sinaasappel
  • 200 g runderhamburgers
  • 25 g walnoten
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel bakolie
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
535 kcal
Koolhydraten
23 g
- waarvan suikers
21 g
Vet
36 g
- waarvan verzadigd
10 g
Eiwit
24 g
Vezels
10 g
Groente
250 g
Zout
2 g

Bereiding

Verwijder de worteltjes van de postelein, was ze in een vergiet onder de kraan en laat goed uitlekken. Snijd de postelein in stukjes van circa 2 cm.

Snijd de voorgekookte bietjes klein (houd de bietjes apart, want de rode kleur geeft erg af). Was de bleekselderij en snijd in halvemaantjes. Schil de sinaasappels en snijd in grove stukken.

Maak een dressing van yoghurt, olijfolie extra vierge, azijn en peper.

Doe de bleekselderij, postelein en sinaasappel in een kom. Voeg de dressing toe en hussel alles door elkaar.

Verhit bakolie in een koekenpan en bak de hamburgers op een middelhoog vuur lichtbruin (circa 5 minuten per kant). Hak intussen de walnoten in grove stukken.

Verdeel de salade over een mooie schaal en leg de rode bietjes en walnoten erover. Heerlijk met een hamburger ernaast.

Tip: Ook erg lekker met krokante (glutenvrije) croutons.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes