Posteleinsalade met hamburger

Ingrediënten
- 150 g postelein
- 250 g rode bietjes, voorgekookt
- ½ bleekselderij
- 1 sinaasappel
- 200 g runderhamburgers
- 25 g walnoten
- 3 eetlepels yoghurt
- 1 eetlepel olijfolie extra vierge
- 1 eetlepel azijn
- 1 eetlepel bakolie
- peper naar smaak
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 535 kcal
- Koolhydraten
- 23 g
- - waarvan suikers
- 21 g
- Vet
- 36 g
- - waarvan verzadigd
- 10 g
- Eiwit
- 24 g
- Vezels
- 10 g
- Groente
- 250 g
- Zout
- 2 g
Bereiding
Verwijder de worteltjes van de postelein, was ze in een vergiet onder de kraan en laat goed uitlekken. Snijd de postelein in stukjes van circa 2 cm.
Snijd de voorgekookte bietjes klein (houd de bietjes apart, want de rode kleur geeft erg af). Was de bleekselderij en snijd in halvemaantjes. Schil de sinaasappels en snijd in grove stukken.
Maak een dressing van yoghurt, olijfolie extra vierge, azijn en peper.
Doe de bleekselderij, postelein en sinaasappel in een kom. Voeg de dressing toe en hussel alles door elkaar.
Verhit bakolie in een koekenpan en bak de hamburgers op een middelhoog vuur lichtbruin (circa 5 minuten per kant). Hak intussen de walnoten in grove stukken.
Verdeel de salade over een mooie schaal en leg de rode bietjes en walnoten erover. Heerlijk met een hamburger ernaast.
Tip: Ook erg lekker met krokante (glutenvrije) croutons.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
