Ragout met zalm

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Vis

Ingrediënten

  • 150 g aardappelen
  • 150 g bloemkool
  • 150 g broccoli
  • 60 g verse zalm, rauw
  • 50 ml magere melk
  • 10 g maizena
  • 2 eetlepels room, verlaagd vetgehalte, tot 8% vet
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel dille, gehakt
  • peper

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
485 kcal
Koolhydraten
47,3 g
- waarvan suikers
9,5 g
Vet
19,4 g
- waarvan verzadigd
3,9 g
Eiwit
24,7 g
Vezels
10,7 g
Groente
300 g
Zout
0,21 g

Bereiding

Kook 150 g aardappelen in ca. 20 minuten gaar. Verdeel de bloemkool en broccoli in roosjes, voeg ca. 10 minuten voor het einde van de gaartijd toe aan de aardappelen en laat ze meegaren.

Besprenkel 60 g zalmfilet met 1 eetlepel citroensap, bestrooi met peper, snij in blokjes en bak in 1 eetlepel olie rondom.

Giet de aardappelen en groenten af en vang daarbij het kookvocht op.

Vul 50 ml magere melk aan met kookvocht tot 200 ml breng dit aan de kook. Roer er 2 eetlepels allesbinder en 1 eetlepel gehakte dille door en laat ca. 1 minuut koken. Roer de aardappelen en groenten erdoor.

Verfijn de ragout met 2 eetlepels room.

Breng op smaak met peper en citroensap.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes