Rode linzen­pasta met zalm

Bereiding

Breng de bouillon aan de kook samen met de wijn, de room en de ui.

Verlaag het vuur en kook de saus tot de helft in.

Kook de rode linzenpasta al dente in een grote pan met gezouten kokend water. Let op: dit duurt maar kort.

Roer de mierikswortel en de blokjes zalm door de saus en breng op smaak met zout en peper.

Giet de pasta af en meng hem direct door de saus.

Schep op het laatste moment de waterkers erdoor.

Verdeel de pasta over 4 borden of schaaltjes en garneer met een paar blaadjes waterkers.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 100 ml droge witte wijn
  • 100 ml soja cuisine
  • 250 ml bouillon
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 500 g rode linzenpasta
  • 2 eetlepels mierikswortel (uit een potje)
  • 400 g verse zalmfilet, in blokjes
  • 75 g waterkers, grof gesneden (houd een paar blaadjes achter voor de garnering)
  • zout en peper

Koolhydraten 32,9 g
waarvan suikers 3,3 g
Vet 16,9 g
waarvan verzadigd 3,1 g
Eiwit 37 g
Vezels 8,2 g
Kcal 463
Zout 0,1 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!