Romige spaghetti met zalm

Ingrediënten
- 250 g diepvries wilde zalmfilets
- 200 g spaghetti, volkoren
- 2 courgettes
- 750 g diepvries tuinerwtjes extra fijn
- 250 g ricotta
- 1 ui
- 2 eetlepels olijfolie
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 547 kcal
- Koolhydraten
- 54,5 g
- - waarvan suikers
- 11,9 g
- Vet
- 21 g
- - waarvan verzadigd
- 7,9 g
- Eiwit
- 31,1 g
- Vezels
- 8,1 g
- Groente
- 210 g
- Zout
- 0,8 g
Bereiding
Laat de zalm ontdooien en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de courgettes in blokjes. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de courgetteblokjes in 4 minuten op hoog vuur gaar.
Doe de courgetteblokjes met de ricotta in een kom en pureer tot een gladde, dikke saus.
Doe de tuinerwten in een grote kom en schenk er kokend water op. Laat 5 minuten staan en giet daarna af in een vergiet.
Pel en snipper de ui. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en fruit de ui. Voeg vervolgens de tuinerwten toe en bak 5 minuten mee.
Voeg daarna het courgette-ricottamengsel toe en verwarm 5 minuten op laag vuur.
Verhit wat olijfolie in een andere pan en bak hierin de zalm op hoog vuur zo’n 2 minuten op iedere kant.
Schep de spaghetti door de saus en verdeel over de borden. Breek de zalm in grove stukken en leg deze op de pasta.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
