Roerpannekoeken met vruchtensaus

Bereiding

Kluts een ei met het melk en voeg het merg van een vanillestokje toe. Meng er het volkorenmeel door.

Bak het beslag ca. 3-5 minuten in 1 eetlepel olie. Roer los en bak goudbruin.

Snijd 1 kleine mango in stukjes. Meng 1 eetlepel allesbinder met 1 eetlepel sinaasappelsap.

Verhit 50 ml sinaasappelsap, voeg mango en 50 g frambozen toe en laat ca. 4-5 minuten stoven.

Roer de aangemaakte allesbinder met 1 eetlepel zoetstof erdoor en breng kort aan de kook.

Verdeel het pannekoeken mengsel over 8 bordjes.

Bestrooi de pannekoeken met zoetstof en serveer met de vruchtensaus.

Ingrediënten

  • 1 middelgroot ei
  • 100 ml halfvolle melk
  • 1 vanillestokje  
  • 40 g volkorenmeel
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 mango    
  • 1 eetlepel allesbinder
  • 65 ml vers sinaasappelsap (50 ml + 1 eetlepel)    
  • 50 g frambozen    
  • 2 eetlepels zoetstof

Koolhydraten 13,9 g
waarvan suikers 10,2 g
Vet 2,2 g
waarvan verzadigd 0,5 g
Eiwit 2,2 g
Vezels 1,5 g
Groenten - g
Kcal 88 g
Zout 0,04 g