Ontbijt­pannen­koekjes

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
10 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Ontbijtpannenkoekjes

Ingrediënten

  • 75 g amandelmeel
  • 2 eieren
  • 3 flinke eetlepels yoghurt
  • 1 theelepel bakpoeder
  • wat rood fruit voor de decoratie

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
304 kcal
Koolhydraten
6,4 g
- waarvan suikers
3,8 g
Vet
24,9 g
- waarvan verzadigd
3,4 g
Eiwit
14,9 g
Vezels
4,7 g
Groente
0 g
Zout
0,59 g

Bereiding

Meng de amandelmeel, eieren, yoghurt en het bakpoeder in een grote kom tot een stevig beslag.

Verhit een klein beetje olie in een pan, laat goed warm worden en schep met een kleine soeplepel een laagje van het beslag in de pan. Je kunt meerdere pannenkoekjes tegelijk doen. Je kan de pannenkoekjes omdraaien als de randen zijn gestold.

Herhaal tot je beslag op is.

Garneer met wat rood fruit.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes