Romige groentesoep

Bereiding

Snijd de paprika, tomaten, selderij, wortels en prei in stukjes. Kook deze groenten samen met de sperziebonen in 10 tot 15 minuten gaar in 1 liter water met een natriumarm bouillonblokje.

Pureer de groenten in het water met een keukenmixer of staafmixer tot een soep.

Breng de soep op smaak met tabasco, paprikapoeder, kerriepoeder, peper en bestrooi met gehakte basilicum.

Ingrediënten

  • 4 rode paprika's    
  • 8 tomaten    
  • 400 g selderij    
  • 8 middelgrote wortels    
  • 4 stengels prei    
  • 1 liter groentebouillon    
  • 400 g sperziebonen    
  • Tabasco    
  • paprikapoeder    
  • kerriepoeder    
  • peper    
  • basilicum, vers, gehakt
  • 1 natriumarm bouillonblokje

Koolhydraten 11,5 g
Vet 1,9 g
waarvan verzadigd 0,6 g
Eiwit 4 g
Vezels 7,2 g
Groente 343 g
Kcal 93
Zout 0,5 g