Romige groentesoep

Bereiding

Snijd de paprika, tomaten, selderij, wortels en prei in stukjes. Kook deze groenten samen met de sperziebonen in 10 tot 15 minuten gaar in 1 liter water met een natriumarm bouillonblokje.

Pureer de groenten in het water met een keukenmixer of staafmixer tot een soep.

Breng de soep op smaak met tabasco, paprikapoeder, kerriepoeder, peper en bestrooi met gehakte basilicum.

Schrijf je gratis in voor Appeltje-eitje!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Ingrediënten

  • 4 rode paprika's    
  • 8 tomaten    
  • 400 g selderij    
  • 8 middelgrote wortels    
  • 4 stengels prei    
  • 1 liter groentebouillon    
  • 400 g sperziebonen    
  • Tabasco    
  • paprikapoeder    
  • kerriepoeder    
  • peper    
  • basilicum, vers, gehakt
  • 1 natriumarm bouillonblokje

Koolhydraten 11,5 g
Vet 1,9 g
waarvan verzadigd 0,6 g
Eiwit 4 g
Vezels 7,2 g
Groente 343 g
Kcal 93
Zout 0,5 g