Runderlap met groene saus

Ingrediënten
- 1 liter water
- 1 blaadje laurier
- 1 eetlepel groene peperkorrels
- peper
- 1200 g rundvlees, mager, rauw
- 3 middelgrote wortels
- 300 g selderij
- 2 stengels prei
- 800 g aardappelen, rauw
- 4 eetlepels zure room
- 125 g yoghurt, 0% vet, naturel
- 2 eetlepels citroensap
- 150 g kwark, naturel (0% vet)
- 120 g verse kruiden, gemengd
- 1 hele sjalot
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 494 kcal
- Koolhydraten
- 29 g
- Vet
- 25 g
- - waarvan verzadigd
- 35 g
- Eiwit
- 35 g
- Vezels
- 7 g
- Groente
- 165 g
- Zout
- 1,4 g
Bereiding
Breng 1 liter water met 1 laurierblaadje, 1 eetlepel peperkorrels aan de kook.
Dep 1200 gram runderlappen droog. Voeg het vlees toe en laat met een deksel op de pan ca. 60 minuten zachtjes koken.
Snijd 3 wortels, 300 g selderij en 2 preien in stukjes. Voeg de groenten toe aan het vlees en laat nog eens ca. 30 minuten garen.
Schil 800 g aardappelen en kook in ca. 18-20 minuten gaar.
Meng voor de saus 4 eetlepels zure room met 125 g magere yoghurt, 2 eetlepels citroensap en 150 g magere kwark.
Breng op smaak met peper.
Hak 120 g verse gemengde kruiden (bijv. kervel, bieslook, peterselie, dille, dragon) fijn.
Snipper 1 sjalot en roer met de kruiden door de saus. Breng nogmaals op smaak met peper en citroensap.
Serveer het vlees met de aardappelen en de groene saus.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
