Runderlap met groene saus

Bereiding

Breng 1 liter water met 1 laurierblaadje, 1 eetlepel peperkorrels aan de kook.

Dep 1200 gram runderlappen droog. Voeg het vlees toe en laat met een deksel op de pan ca. 60 minuten zachtjes koken.

Snijd 3 wortels, 300 g selderij en 2 preien in stukjes. Voeg de groenten toe aan het vlees en laat nog eens ca. 30 minuten garen.

Schil 800 g aardappelen en kook in ca. 18-20 minuten gaar.

Meng voor de saus 4 eetlepels zure room met 125 g magere yoghurt, 2 eetlepels citroensap en 150 g magere kwark.

Breng op smaak met peper.

Hak 120 g verse gemengde kruiden (bijv. kervel, bieslook, peterselie, dille, dragon) fijn.

Snipper 1 sjalot en roer met de kruiden door de saus. Breng nogmaals op smaak met peper en citroensap.

Serveer het vlees met de aardappelen en de groene saus.

Ingrediënten

  • 1 liter water
  • 1 blaadje laurier    
  • 1 eetlepel groene peperkorrels    
  • peper      
  • 1200 g rundvlees, mager, rauw    
  • 3 middelgrote wortels    
  • 300 g selderij    
  • 2 stengels prei    
  • 800 g aardappelen, rauw    
  • 4 eetlepels zure room    
  • 125 g yoghurt, 0% vet, naturel    
  • 2 eetlepels citroensap    
  • 150 g kwark, naturel (0% vet)        
  • 120 g verse kruiden, gemengd   
  • 1 hele sjalot    

Koolhydraten 29 g
Vet 25 g
waarvan verzadigd g
Eiwit 35 g
Vezels 7 g
Groenten 165 g
Kcal 494
Zout 1,4 g