Salade met shoarma

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
25 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Salade met shoarma

Ingrediënten

  • ½ komkommer
  • 2 knoflooktenen
  • 75 ml yoghurt
  • 2 theelepels tzatziki kruiden
  • 1 rode ui
  • 200 g varkensshoarma
  • 200 g adukibonen
  • 1 romatomaat
  • ½ sla
  • 25 g zadenmix
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel bakolie
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
525 kcal
Koolhydraten
24 g
- waarvan suikers
6 g
Vet
31 g
- waarvan verzadigd
6 g
Eiwit
32 g
Vezels
10 g
Groente
225 g
Zout
1,6 g

Bereiding

Schil de helft van de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijst. Rasp fijn, laat het vocht uitlekken en doe de komkommerrasp in een kom. Pers de knoflook erboven uit.

Meng voor de tzatzikisaus de geraspte komkommer met de yoghurt. Breng op smaak met tzatziki kruiden, olijfolie extra vierge, citroensap en peper.

Pel en snipper de ui. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg de shoarma toe en bak bruin en gaar. Spoel de adukibonen in een zeef af onder de kraan. Doe de adukibonen bij de shoarma en verwarm mee.

Was de tomaat en snijd klein. Snijd de andere helft van de komkommer in plakjes. Was de sla, snijd klein en droog de sla met een slacentrifuge of met een schone theedoek.

Leg de sla op een mooie schaal en verdeel de tomaat en komkommer erover. Schep de shoarma met ui en adukibonen erboven op en garneer met de zadenmix.

Serveer de tzatzikisaus erbij.

Tip: Deze salade is ook lekker met verbrokkelde Griekse fetakaas.

 

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes