Salade niçoise met mais

Bereiding

Breng een pan met water aan de kook voor de mais. Verwijder de bladeren en draden van de maiskolf.

Halveer de maiskolf met een scherp mes en kook in circa 15 minuten gaar (als de kleur van de korrels donkergeel is, is de mais gaar). Voeg tijdens het koken geen zout toe, want dan worden de vliesjes van de korrels taai. Giet daarna het water af en bestrooi met wat zout.

Breng nog een pan met water aan de kook. Was de sperziebonen, verwijder de uiteindes en halveer ze. Kook de sperziebonen in 10 minuten beetgaar en giet daarna het water af.

Kook de eieren 8 minuten met de sperziebonen mee en laat daarna schrikken onder de koude kraan. Pel de eieren en snijd in partjes.

Pel en snipper de ui heel fijn. Was de tomaat en snijd in partjes. Was de sla en snijd klein. Laat de tonijn uitlekken in een zeef.

Maak een dressing door mayonaise los te kloppen met olijfolie extra vierge, zout en peper.

Meng de dressing met de groenten. Hussel alles goed door elkaar. Garneer de salade met de tonijn, eieren en maiskolf.

Niet nadenken over een koolhydraatarme avondmaaltijd?

Kies eens voor de Koolhydraatarme maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediënten

  • 1 biologische maiskolf 
  • 150 g biologische sperziebonen 
  • 2 biologische eieren
  • 1 biologische rode ui 
  • 2 biologische Romatomaten
  • ½ biologische romaanse sla
  • 160 g biologische tonijn (op basis van water)
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • zout en peper naar smaak

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 17,3 g
waarvan suikers 11,1 g
Vet 30,6 g
waarvan verzadigd 5,8 g
Eiwit 35,4 g
Vezels 10,2 g
Groente 350 g
Kcal 507
Zout 0,95 g

Ingestuurd door: Ekomenu

Niet nadenken over een koolhydraatarme avondmaaltijd?

Kies eens voor de Koolhydraatarme maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.