Sinaasappelijs

Bereiding

Halveer de sinaasappels en haal het vruchtvlees eruit. Bewaar de uitgeholde sinaasappelhelften en het sap.

Pureer en zeef het vruchtvlees en meet 100 ml sap af.

Meng 100 ml sap met de likeur, sinaasappelsap en zoetstof. Voeg sinaasappelrasp, yoghurt en citroensap toe en roer het geheel goed door elkaar.

Vul de uitgeholde sinaasappelhelften met het vloeibare mengsel en zet ze enkele uren in de vriezer om op te stijven. Roer het mengsel na 1 uur even om met een vork om het luchtig te houden.

Leg de gevulde sinaasappels op mooie bordjes en garneer ze met verse munt.

Let op! Het sinaasappelijs bevat alcohol, niet geschikt voor jongeren onder de 18 jaar. 

Lees meer over ijsjes

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 2 grote, mooie sinaasappels
  • 100 ml water
  • 50 ml sinaasappellikeur
  • 5 g zoetstof
  • rasp van ½ sinaasappel
  • 300 g halfvolle yoghurt
  • sap van ½ citroen
  • enkele blaadjes verse munt

Koolhydraten 13,5 g
waarvan suiker 13 g
Vet 1,8 g
waarvan verzadigd 0,8 g
Eiwit 4 g
Vezels 1,3 g
Groente 0 g
Kcal 108
Zout 0,1 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.