Slawraps

Bereiding

Was de tomaat en snijd klein. Snijd de prei in dunne ringetjes en spoel in een zeef onder de kraan.

Spoel de kidneybonen en mais af onder de kraan in een vergiet. Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Verhit bakolie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook. Voeg na 3 minuten de prei toe en bak nog 2 minuten mee, totdat de prei zacht is.

Voeg vervolgens de tomaten, mais en kidneybonen toe. Breng op smaak met komijnpoeder en paprikapoeder.

Haal de sla bladen netjes los van de krop (2 á 3 per persoon) en was en droog ze goed. De overgebleven sla kun je klein snijden en door het groentemengsel husselen. 

Vul de slabladen met het groentemengsel en een schep zure room.

Garneer met de geraspte kaas.

Niet hoeven nadenken over een koolhydraatarme avondmaaltijd?

Kies eens voor het Koolhydraatarm menu van Ekomenu, nu met 25% korting! Gebruik hiervoor de code: 25%korting82EAO. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediënten

  • 2 biologische romatomaten
  • 1 biologische prei 
  • 200 g biologische kidneybonen 
  • 100 g biologische mais 
  • 2 biologische uien 
  • 2 biologische knoflookteentjes
  • 1 theelepel biologische komijnpoeder 
  • ½ biologische ijsbergsla
  • 100 g biologische zure room
  • 75 g biologische geraspte kaas
  • 2 eetlepels bakolie
  • 2 theelepels paprikapoeder

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 32,1 g
waarvan suikers 15,6 g
Vet 33,4 g
waarvan verzadigd 12,8 g
Eiwit 21,1 g
Vezels 13,4 g
Groente 400 g
Kcal 542
Zout 1,16 g

Ingestuurd door: Ekomenu

Niet hoeven nadenken over een koolhydraatarme avondmaaltijd?

Kies eens voor het Koolhydraatarm menu van Ekomenu, nu met 25% korting! Gebruik hiervoor de code: 25%korting82EAO. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.