Slawraps met rundergehakt

Bereiding

Pel en snipper de ui. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg het rundergehakt toe en bak rul.

Pel de knoflook en pers erbovenuit. Breng op smaak met cajunkruiden, zout en peper.

Spoel de kidneybonen en mais af onder de kraan. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een zeef.

Was de tomaten en snijd in blokjes. Voeg de tomatenblokjes, maïs en kidneybonen toe aan het gehakt en bak voor 5 minuten mee. Voeg dan de tomatenpuree toe en verwarm nog eens 3 minuten.

Haal de slabladen netjes los van de krop. Gebruik 2-3 mooie bladen per persoon. De overgebleven sla kun je klein snijden en door het groentemengsel husselen. Of ernaast serveren als salade.

Vul de slawraps met het gehakt-groentenmengsel.

Tip: Lekker met geraspte kaas en zure room.

Niet nadenken over een koolhydraatarme avondmaaltijd?

Kies eens voor de Koolhydraatarme maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediënten

  • 1 biologische ui 
  • 200 g biologische rundergehakt 
  • 1 biologische knoflookteen 
  • 2 theelepels biologische cajunkruiden 
  • 200 g biologische kidneybonen 
  • 200 g biologische mais 
  • 2 biologische romatomaten
  • 100 g biologische tomatenpuree 
  • ½ biologische ijsbergsla

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 32 g
waarvan suikers 14 g
Vet 33 g
waarvan verzadigd 9 g
Eiwit 29 g
Vezels 12 g
Groente 335 g
Kcal 554
Zout 0,9 g

Ingestuurd door: Ekomenu

Niet nadenken over een koolhydraatarme avondmaaltijd?

Kies eens voor de Koolhydraatarme maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.