Slawraps met rundergehakt

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Slawraps met rundergehakt

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 200 g rundergehakt
  • 1 knoflookteen
  • 2 theelepels cajunkruiden
  • 200 g kidneybonen
  • 200 g mais
  • 2 romatomaten
  • 100 g tomatenpuree
  • ½ ijsbergsla

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
554 kcal
Koolhydraten
32 g
- waarvan suikers
14 g
Vet
33 g
- waarvan verzadigd
9 g
Eiwit
29 g
Vezels
12 g
Groente
335 g
Zout
0,9 g

Bereiding

Pel en snipper de ui. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg het rundergehakt toe en bak rul.

Pel de knoflook en pers erbovenuit. Breng op smaak met cajunkruiden, zout en peper.

Spoel de kidneybonen en mais af onder de kraan. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een zeef.

Was de tomaten en snijd in blokjes. Voeg de tomatenblokjes, maïs en kidneybonen toe aan het gehakt en bak voor 5 minuten mee. Voeg dan de tomatenpuree toe en verwarm nog eens 3 minuten.

Haal de slabladen netjes los van de krop. Gebruik 2-3 mooie bladen per persoon. De overgebleven sla kun je klein snijden en door het groentemengsel husselen. Of ernaast serveren als salade.

Vul de slawraps met het gehakt-groentenmengsel.

Tip: Lekker met geraspte kaas en zure room.

Dit is een koolhydraatarm recept. Meer weten? Bekijk dan ook de informatie over koolhydraten

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes