Spaanse gehaktballetjes

Bereiding

Breng water aan de kook voor de romanesco.

Snijd de roosjes van de romanesco en spoel af onder de kraan. Snijd de stronk in blokjes. Kook in 10 minuten beetgaar en giet daarna het water af.

Meng het rundergehakt met zout, peper en de helft van de paprikapoeder. Rol kleine gehaktballetjes ervan.

Verhit een droge koekenpan en bak de gehaktballetjes in circa 10 minuten rondom bruin en gaar.

Pel de ui en knoflook en snijd klein. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook.

Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee.

Voeg de tomatenstukjes toe en breng op smaak met chilivlokken en de andere helft van de paprikapoeder.

Serveer de romanesco met de gehaktballetjes en giet de warme tomatensaus over het gerecht.

Tip: Kook de romanesco eens in zijn geheel voor een spectaculair resultaat.

Gezond en lekker eten met diabetes?

Kies eens voor het Diabetes menu van Ekomenu, nu met 25% korting! Gebruik hiervoor de code: 25%korting82EAO. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediënten

  • 1 biologische romanesco 
  • 200 g biologische rundergehakt 
  • 2 theelepels biologische paprikapoeder 
  • 3 biologische uien
  • 3 biologische knoflookteentjes
  • 50 g biologische tomatenpuree 
  • 200 g biologische tomatenstukjes 
  • 2 theelepels biologische chilivlokken
  • 2 eetlepels bakolie
  • zout en peper naar smaak

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 20,0 g
waarvan suikers 11,0 g
Vet 34,7 g
waarvan verzadigd 9,6 g
Eiwit 34,4 g
Vezels 16,2 g
Groente 475 g
Kcal 561
Zout 0,45 g

Ingestuurd door: Ekomenu

Gezond en lekker eten met diabetes?

Kies eens voor het Diabetes menu van Ekomenu, nu met 25% korting! Gebruik hiervoor de code: 25%korting82EAO. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.