Spaghetti met avocadosaus

Bereiding

Breng water aan de kook voor de volkoren spaghetti en kook in 8 minuten beetgaar. Giet daarna het water af.

Pel intussen de knoflook en snijd grof. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit.

Mix met een keukenmachine, staafmixer of blender de knoflook, avocado, spinazie, citroensap en verse basilicum tot een gladde saus. Voeg eventueel een scheutje water toe en breng op smaak met zout en peper.

Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Verwarm bakolie in een koekenpan en bak de champignons bruin. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de volkoren spaghetti met de koude avocadosaus en gebakken champignons. Kruimel de walnoten fijn. Garneer hiermee het gerecht.

Tip: Ook lekker met cherrytomaatjes.

Voel Je Lekker Energiek!

Kom weer in een gezonde routine met voldoende slaap, ontspanning en gezond eten met het Voel Je Lekker Energiek Programma van Ekomenu en het Diabetes Fonds.

Kom weer in een gezonde routine met voldoende slaap, ontspanning en gezond eten met het Voel Je Lekker Energiek Programma van Ekomenu en het Diabetes Fonds.

Ingrediënten

  • 170 g biologische volkoren spaghetti
  • 2 biologische knoflooktenen 
  • 1 biologische avocado
  • 100 g biologische baby spinazie
  • 10 g biologische verse basilicum
  • 250 g biologische champignons
  • 25 g biologische walnoten
  • 3 el citroensap
  • 1 eetlepel bakolie
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 61 g
waarvan suikers 6 g
Vet 38 g
waarvan verzadigd 4 g
Eiwitten 20 g
Vezels 14 g
Groente 175 g
Kcal 701
Zout 0,1 g

Voel Je Lekker Energiek!

Kom weer in een gezonde routine met voldoende slaap, ontspanning en gezond eten met het Voel Je Lekker Energiek Programma van Ekomenu en het Diabetes Fonds.

Kom weer in een gezonde routine met voldoende slaap, ontspanning en gezond eten met het Voel Je Lekker Energiek Programma van Ekomenu en het Diabetes Fonds.