Spaghetti met avocadosaus

Bereiding

Breng water aan de kook voor de volkoren spaghetti en kook in 8 minuten beetgaar. Giet daarna het water af.

Pel intussen de knoflook en snijd grof. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit.

Mix met een keukenmachine, staafmixer of blender de knoflook, avocado, spinazie, citroensap en verse basilicum tot een gladde saus. Voeg eventueel een scheutje water toe en breng op smaak met zout en peper.

Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Verwarm bakolie in een koekenpan en bak de champignons bruin. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de volkoren spaghetti met de koude avocadosaus en gebakken champignons. Kruimel de walnoten fijn. Garneer hiermee het gerecht.

Tip: Ook lekker met cherrytomaatjes.

Gezond en lekker eten met diabetes?

Kies eens voor de Diabetes maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediënten

  • 170 g biologische volkoren spaghetti
  • 2 biologische knoflooktenen 
  • 1 biologische avocado
  • 100 g biologische baby spinazie
  • 10 g biologische verse basilicum
  • 250 g biologische champignons
  • 25 g biologische walnoten
  • 3 el citroensap
  • 1 eetlepel bakolie
  • zout en peper naar smaak

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 61 g
waarvan suikers 6 g
Vet 38 g
waarvan verzadigd 4 g
Eiwitten 20 g
Vezels 14 g
Groente 175 g
Kcal 701
Zout 0,1 g

Ingestuurd door: Ekomenu

Gezond en lekker eten met diabetes?

Kies eens voor de Diabetes maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.