Spaghetti met zeewiertapenade

Bereiding

Pel de ui en snijd in halve ringen. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken. Was de tomaat en snijd klein. Was de spinazie in een vergiet onder de kraan.

Breng water met een snuf zout aan de kook voor de volkoren spaghetti. Kook in 8 minuten al dente. Giet daarna het water af en vang een beetje kookvocht op.

Verwarm een koekenpan op een middelhoog vuur. Gebruik het laagje olie van de zeewiertapenade om er de ui en paprika in te bakken.

Roer de zeewiertapenade, samen met de spinazie en kleingesneden tomaat door de spaghetti en zet afgedekt even opzij zodat de spinazie kan slinken. Voeg eventueel een klein scheutje pasta kookvocht toe.

Schep tenslotte de paprika en ui erdoor. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Tip: Ook erg lekker met zeegroenten zoals zeekraal.

Schrijf je gratis in voor Appeltje-eitje!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 1 gele paprika
  • 2 romatomaten
  • 100 g spinazie
  • 170 g volkoren spaghetti
  • 125 g zeewiertapenade
  • zout en peper

Koolhydraten 73 g
waarvan suikers 14 g
Vet 37 g
waarvan verzadigd 4 g
Eiwit 17 g
Vezels 13 g
Groente 190 g
Kcal 716
Zout 0,1 g

Schrijf je gratis in voor Appeltje-eitje!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!