Spruitjes met gember en shiitakes

Bereiding

Maak de spruitjes schoon en kook ze beetgaar.

Schil het stukje gember en rasp het fijn. Maak de shiitakes schoon en snijd ze in plakjes.

Bak de in hete olie de gember tot het gaat kleuren. Bak de shiitakes kort mee.

Voeg de uitgelekte spruitjes, de sambal en de ketjap toe en warm het goed door.

Ingrediënten

  • 400 gram spruitjes
  • stukje gemberwortel
  • 100 gram shiitakes
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 eetlepel ketjap manis

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 16,3 g
waarvan suikers 7,1 g
Vet 6,5 g
waarvan verzadigd 0,9 g
Eiwit 5,9 g
Vezels 9,7 g
Groente 250 g
Kcal 165
Zout 0,61 g

Ingestuurd door: Voedingscentrum