Spruitjes met gember en shiitakes

Bereiding

Maak de spruitjes schoon en kook ze beetgaar.

Schil het stukje gember en rasp het fijn. Maak de shiitakes schoon en snijd ze in plakjes.

Bak de in hete olie de gember tot het gaat kleuren. Bak de shiitakes kort mee.

Voeg de uitgelekte spruitjes, de sambal en de ketjap toe en warm het goed door.

Schrijf je gratis in voor Appeltje-eitje!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Ingrediënten

  • 400 gram spruitjes
  • stukje gemberwortel
  • 100 gram shiitakes
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 eetlepel ketjap manis

Koolhydraten 16,3 g
waarvan suikers 7,1 g
Vet 6,5 g
waarvan verzadigd 0,9 g
Eiwit 5,9 g
Vezels 9,7 g
Groente 250 g
Kcal 165
Zout 0,61 g