Spruitjesschotel met kalkoen

Bereiding

Maak de spruitjes schoon en snijd de steelaanzet kruiselings in. Was de lente-ui en snijd deze in ringen. Schil de aardappelen en wortels en snijd in blokjes.

Verhit de olie in een pan en bak de spruitjes, lente-ui, wortel en aardappelen ongeveer 2 minuten. Blus af met bouillon en breng aan de kook.

Spoel de kalkoenfilet af, dep droog en snijd in repen. Doe de kalkoenrepen in de pan erbij en laat ca. 20 minuten garen. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Bestrooi met peterselie en serveer.

* Dit recept is glutenvrij als je glutenvrije bouillon gebruikt. Kijk op de verpakking.

Ingrediënten

  • 600 g spruitjes
  • 2 lente-uitjes
  • 200 g aardappelen
  • 3 worteltjes
  • 1 eetlepel olie
  • 500 ml (natriumarme) groentebouillon*
  • 220 g kalkoenfilet
  • peper en zout
  • nootmuskaat, geraspt
  • 1 eetlepel gehakte peterselie

Koolhydraten 36,7 g
waarvan suikers 6,5 g
Vet 9,3 g
waarvan verzadigd 1,8 g
Eiwit 34,3 g
Vezels 14,6 g
Groente 320 g
Kcal 369
Zout 2,89 g