foto: sushibowl met quinoa, komkommer, radijs, edamame bonen, avocado en garnalen

Bereiding

Breng water aan de kook en kook de quinoa 10 á 12 minuten.

Was de radijzen en snackkomkommers en snijd in plakjes. Snijd het vruchtvlees van de avocado in plakjes.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen gaar. Voeg de paprikapoeder toe.

Maak ondertussen het sausje: meng de wasabi met de yoghurt.

Schep de quinoa in een ruime kom en verdeel hier de radijs, komkommer, avocado, garnalen, edamame bonen en het sausje over.

Garneer met de sesamzaadjes.

Je kunt de quinoa ook vervangen door broccolirijst of bloemkoolrijst voor minder koolhydraten.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 100 g quinoa
  • 80 g radijs
  • 100 g (snack)komkommer(s)
  • 1 avocado
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 g garnalen
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 100 g edamame bonen
  • 1 theelepel sesamzaadjes
  • ½ eetlepel wasabi
  • 3 eetlepels yoghurt

Koolhydraten 40,6 g
waarvan suikers 6,2 g
Vet 33,5 g
waarvan verzadigd 4,7 g
Eiwit 37 g
Vezels 13,9 g
Groente 180 g
Kcal 639
Zout 2,02 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.