Tabouleh met komkommer en munt

Bereiding

Deze mediterrane salade met bulgur is tegenwoordig geen onbekende meer in de Nederlandse keukens. Zorg dat alle ingrediënten vers en van uitstekende kwaliteit zijn. Succes gegarandeerd!

Meng de bulgur in een kom met 2 dl kokend water en laat dit ca. 20 minuten staan.

Schil de komkommermet een dunschiller. Halveer de komkommer in de lengte, schraap de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

Meng citroensap met komkommer en tomaat door de bulgur en laat de salade nog 20 minuten staan.

Roer vlak voor het serveren de olijfolie door de tabouleh en schep bosui, peterselie en munt erdoor. Breng de salade op smaak met zout en peper.

Maak de tabouleh mooi op met reepjes geroosterde paprika, blokjes feta en olijven.

Serveer op een platte schaal met blaadjes little gem eromheen.

Dit recept komt uit het kookboek:

Zin in lekker eten?

Ontdek ons kookboek vol gezonde én lekkere recepten. Of je nu diabetes hebt of niet.

Ingrediënten

  • 250 g bulgur (ongekookt)
  • 120 g feta, in blokjes
  • 100 g gemengde sla
  • 1 komkommer
  • 4 rijpe tomaten
  • 5 eetlepels geurige olijfolie, extra vierge
  • 3 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • 80 g geroosterde paprika (uit pot), in reepjes
  • 15 g platte peterselie, fijngehakt
  • 15 g verse munt, fijngehakt
  • 16 olijven
  • sap van 1 grote citroen
  • 1/2 theelepel zout en versgemalen peper

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 45,7 g
waarvan suikers 5,5 g
Vet 20,5 g
waarvan verzadigd 5,9 g
Eiwit 14,9 g
Vezels 10,3 g
Groenten 200 g
Kcal 448
Zout 1,44 g

Ingestuurd door: Diabetes Fonds