Tempura van groenten

Bereiding

Verwarm de olie tot 180°C.

Verdeel de bloemkool en broccoli in niet al te kleine roosjes. Snijd de peen in schuine plakken. Zorg dat de groenten goed droog zijn.

Roer in een kom de patentbloem, water en eidooiers door elkaar. Roer niet te lang, kort mengen geeft het beste resultaat.

Haal de groenten door het beslag en frituur ze in porties in 3-4 minuten goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

Serveer direct met wasabimayonaise.

 Tips

Ook lekker om te frituren: lente-uien en rettich

Wentel eventueel de groenten door de bloem en schud af. Door de bloem pakt het beslag beter

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • olie om te frituren
  • 200 g bloemkool
  • 200 g broccoli
  • 100 g winterpeen
  • 150 g patentbloem
  • 300 ml ijskoud water (water met wat ijsklonten erin)
  • 2 eidooiers
  • 4 eetlepels wasabimayonaise (toko of breng zelf wat mayonaise op smaak met wasabi, een drupje limoensap en evt. een scheutje water)

Koolhydraten 31,1 g
waarvan suikers 3,7 g
Vet 29,1 g
waarvan verzadigd 4,3 g
Eiwit 8,8 g
Vezels 5 g
Groente 125 g
Kcal 430
Zout <0,5 g
per persoon

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.