Tikka masala met ginger-coco nuts

Bereiding

Pel de ui en snijd in dunne halve ringen.

Snijd de grotere broccoli- en bloemkoolroosjes eventueel nog wat kleiner.

Verhit bakolie in een ruime koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de broccoli- en bloemkoolroosjes toe en bak 3 minuten mee.

Was intussen de tomaat en snijd in blokjes. Voeg toe aan de pan.

Breng op smaak met garam masala kruiden en voeg de yoghurt toe. Verwarm nog even mee.

Snijd de tempeh in kleine blokjes. Marineer de tempeh met sojasaus.

Verhit bakolie in een andere koekenpan en roerbak de tempehblokjes goudbruin. Breng eventueel verder op smaak met peper.

Serveer de tikka masala met de gebakken tempeh en strooi de ginger-coco nuts erover.

Tip: Lekker met rode peper en verse koriander.

Dit is een koolhydraatarm recept. Meer weten? Bekijk dan ook de informatie over koolhydraten

Gezond en lekker eten met diabetes?

Kies eens voor de Diabetes maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediënten

  • 2 biologische uien
  • 300 g biologische broccoli- en bloemkoolroosjes 
  • 2 biologische romatomaten
  • 2 theelepels biologische garam masala kruiden 
  • 75 ml biologische yoghurt 
  • 150 g biologische tempeh 
  • 50 g biologische ginger-coco nuts
  • 2 eetlepels bakolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • peper naar smaak

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 22,0 g
waarvan suikers 17,1 g
Vet 34,0 g
waarvan verzadigd 8,7 g
Eiwit 23,0 g
Vezels 12,8 g
Groente 320 g
Kcal 511
Zout 1,57 g

Ingestuurd door: Ekomenu

Gezond en lekker eten met diabetes?

Kies eens voor de Diabetes maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.