Uiensteaks met gebakken aardappelen

Bereiding

Schil en halveer de aardappelen en kook ze in ca. 20 minuten gaar.

Snijd 2 kleine uien in ringen en bak in olie bruin. Haal uit de pan en houd warm.

Bak de rundersteak in het braadvocht ca. 5-6 minuten. Bestrooi met peper en houd warm.

Snijd de aardappelen in schijfjes.

Verhit olie in het braadvocht, voeg de aardappelschijfjes toe en bak in ca. 5-8 minuten goudbruin. Breng op smaak met peper en rozemarijn.

Meng de tomatensap met mosterd, azijn, zure room en Provençaalse kruiden.

Voeg naar smaak peper toe.

Scheur de sla in stukken. Sprenkel het mengsel over de salade.

Beleg de steak met uienringen en serveer met de gebakken aardappelen en de salade.

Ingrediënten

  • 150 g aardappelen, rauw 
  • 100 g ijsbergsla    
  • 2 uien   
  • 2 eetlepels olijfolie    
  • 100 g rundvlees, biefstuk, rauw    
  • Peper      
  • 1 theelepel rozemarijn    
  • 40 ml tomatensap    
  • 1 eetlepel mosterd    
  • 1 eetlepel azijn, alle soorten    
  • 1 eetlepel zure room    
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden   

 

Koolhydraten 36 g
Vet 28 g
waarvan verzadigd 6 g
Eiwit 29 g
Vezels 6 g
Groente 200 g
Kcal 521
Zout 0,78 g