Vegan bowl met jackfruit

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
40 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Vegan bowl met jackfruit

Ingrediënten

  • 200 g zoete aardappel
  • olijfolie
  • paprikapoeder
  • halve komkommer
  • 1 avocado
  • 50 g ongezouten noten
  • 235 g jackfruit, naturel
  • 200 g spinazie
  • sap van halve citroen
  • 100 g hummus

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
350 kcal
Koolhydraten
17,1 g
- waarvan suikers
5 g
Vet
25,4 g
- waarvan verzadigd
3,4 g
Eiwit
8,5 g
Vezels
9 g
Groente
190 g
Zout
0,76 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd de zoete aardappel in partjes. Meng de partjes met 2 eetlepels olijfolie en wat paprikapoeder.

Verdeel over een bakplaat en bak in 25 minuten gaar.

Maak ondertussen met een kaasschaaf lange plakken van de komkommer.

Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd de avocado in partjes terwijl hij nog in de schil zit. Lepel daarna de avocadohelften uit.

Laat de jackfruit uitlekken en druk de stukjes jackfruit met de bolle kant van een lepel plat. Hierdoor krijg je een vlezige structuur die lijkt op 'pulled chicken'.

Verdeel de spinazie, komkommer, avocado, jackfruit, ongezouten noten en zoete aardappel frietjes over de borden.

Garneer met een eetlepel hummus en knijp als laatste wat citroen uit boven de salade.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes