Vegan bowl met jackfruit

Ingrediënten
- 200 g zoete aardappel
- olijfolie
- paprikapoeder
- halve komkommer
- 1 avocado
- 50 g ongezouten noten
- 235 g jackfruit, naturel
- 200 g spinazie
- sap van halve citroen
- 100 g hummus
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 350 kcal
- Koolhydraten
- 17,1 g
- - waarvan suikers
- 5 g
- Vet
- 25,4 g
- - waarvan verzadigd
- 3,4 g
- Eiwit
- 8,5 g
- Vezels
- 9 g
- Groente
- 190 g
- Zout
- 0,76 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de zoete aardappel in partjes. Meng de partjes met 2 eetlepels olijfolie en wat paprikapoeder.
Verdeel over een bakplaat en bak in 25 minuten gaar.
Maak ondertussen met een kaasschaaf lange plakken van de komkommer.
Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd de avocado in partjes terwijl hij nog in de schil zit. Lepel daarna de avocadohelften uit.
Laat de jackfruit uitlekken en druk de stukjes jackfruit met de bolle kant van een lepel plat. Hierdoor krijg je een vlezige structuur die lijkt op 'pulled chicken'.
Verdeel de spinazie, komkommer, avocado, jackfruit, ongezouten noten en zoete aardappel frietjes over de borden.
Garneer met een eetlepel hummus en knijp als laatste wat citroen uit boven de salade.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
