Vegan wentelteefjes met bosvruchten

Ingrediënten
- 60 g bosvruchten (diepvries)
- 1 eetlepel kikkererwtenmeel
- 125 ml ongezoete amandeldrink
- 2 theelepels vanillearoma
- 1½ theelepel kaneel
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 2 volkoren boterhammen
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 343 kcal
- Koolhydraten
- 39,9 g
- - waarvan suikers
- 7,9 g
- Vet
- 14 g
- - waarvan verzadigd
- 1,7 g
- Eiwit
- 10,5 g
- Vezels
- 7,2 g
- Groente
- 0 g
- Zout
- 0,85 g
Bereiding
Laat het diepvriesfruit ontdooien.
Doe het kikkererwtenmeel, amandeldrink, vanille aroma en de kaneel in een diep bord. Meng alles met een garde.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan.
Wentel de boterhammen door het beslag en bak 4 minuten in de koekenpan, totdat beide kanten gaar zijn.
Verdeel het fruit over de wentelteefjes.
Tip: Wentelteefjes zijn ideaal om oud brood voor te gebruiken.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
