Vegan wentel­teefjes met bos­vruchten

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
10 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Vegan wentelteefjes met bosvruchten

Ingrediënten

  • 60 g bosvruchten (diepvries)
  • 1 eetlepel kikkererwtenmeel
  • 125 ml ongezoete amandeldrink
  • 2 theelepels vanillearoma
  • 1½ theelepel kaneel
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 volkoren boterhammen

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
343 kcal
Koolhydraten
39,9 g
- waarvan suikers
7,9 g
Vet
14 g
- waarvan verzadigd
1,7 g
Eiwit
10,5 g
Vezels
7,2 g
Groente
0 g
Zout
0,85 g

Bereiding

Laat het diepvriesfruit ontdooien.

Doe het kikkererwtenmeel, amandeldrink, vanille aroma en de kaneel in een diep bord. Meng alles met een garde.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan.

Wentel de boterhammen door het beslag en bak 4 minuten in de koekenpan, totdat beide kanten gaar zijn.

Verdeel het fruit over de wentelteefjes.

Tip: Wentelteefjes zijn ideaal om oud brood voor te gebruiken.

 

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes