Vissoep

Bereiding

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Snijd de prei heel fijn en was grondig in een zeef onder de kraan. Schil de wortels en snijd klein.

Was de rode linzen in een zeef onder de kraan.

Verwarm bakolie in een soeppan. Fruit de ui 2 minuten op een middelhoog vuur.

Doe de prei, wortels en linzen erbij en bak 2 minuten mee.

Voeg de tomatenstukjes en het water toe. Verkruimel het groentebouillontablet erboven.

Kook de soep circa 15 minuten en roer regelmatig. De linzen worden tijdens de bereiding papperig en zorgen voor een stevige en voedzame soep.

Was de spinazie en snijd klein. Voeg de laatste 5 minuten de spinazie en vis toe aan de soep, roer zachtjes door en verwarm mee.

Breng de soep eventueel verder op smaak met zout en peper.

Serveer de soep in mooie borden.

Tip: Ook erg lekker met verse kruiden, zoals selderij, dille of basilicum, en een rode peper.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 1 biologische ui 
  • 2 biologische knoflookteentjes
  • 1 biologische prei 
  • 200 g biologische wortels 
  • 75 g biologische rode linzen 
  • 200 g biologische tomatenstukjes 
  • 1 biologische groentebouillontablet, zoutarm 
  • 100 g biologische spinazie 
  • 200 g biologische gemengde vis
  • 2 eetlepels bakolie
  • 400 ml water
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 34,0 g
waarvan suikers 13,6 g
Vet 23,7 g
waarvan verzadigd 4,2 g
Eiwit 32,0 g
Vezels 14,8 g
Groente 360 g
Kcal 505
Zout 1,13 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!