Volkoren couscoussalade met za'atar

Bereiding

Breng water aan de kook en giet 150 ml kokend water bij de couscous. Dek dit af en laat enkele minuten wellen. Schep vervolgens los met een vork.

Was de komkommer en snijd in blokjes. Halveer de cherrytomaten en snijd de feta in blokjes.

Meng de couscous met de babyspinazie, cherrytomaten, komkommer, feta, olijven en za’atar. Breng verder op smaak met citroensap en peper.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 100 g volkoren couscous
  • 140 g komkommer
  • 200 g cherrytomaten
  • 75 g feta
  • 100 g babyspinazie
  • 50 g kalamata olijven
  • 1 eetlepel za’atar kruidenmix (zonder zout)
  • ½ citroen
  • zwarte peper naar smaak

Koolhydraten 39,7 g
waarvan suikers 6,6 g
Vet 12,3 g
waarvan verzadigd 5,5 g
Eiwit 15,7 g
Vezels 8,9 g
Groente 220 g
Kcal 352
Zout 2,31 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.