Volkoren penne met broccoli­pesto

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
35 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Volkoren penne met broccolipesto

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • ½ citroen
  • 170 g volkoren penne
  • 50 g parmezaanse kaas
  • 25 g pijnboompitjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
725 kcal
Koolhydraten
64 g
- waarvan suikers
7 g
Vet
34 g
- waarvan verzadigd
10 g
Eiwit
32 g
Vezels
15 g
Groente
275 g
Zout
0,6 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Was de broccoli, snijd de roosjes van de stronk en de stronk in stukken.

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd klein. Was en rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit.

Breng water met een snuf zout aan de kook voor de pasta en kook de volkoren penne samen met de helft van de broccoli in 10 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet opzij (vang wat kookvocht op).

Mix met behulp van een keukenmachine (staafmixer of blender) de rest van de broccoli, de helft van de Parmezaanse kaas, de helft van de pijnboompitjes, citroenrasp- en sap, ui, knoflook, olijfolie en peper tot een grove pesto. Voeg eventueel een beetje pasta kookvocht toe voor een smeuïg geheel.

Doe de volkoren penne met de broccoli in een ovenschaal en meng de broccolipesto erdoor. Bestrooi met de overgebleven pijnboompitjes en Parmezaanse kaas.

Bak in circa 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Tip: Ook lekker met cherrytomaatjes. Doe deze bovenop de schotel en rooster mee in de oven.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes