Warme tortilla met kip

Bereiding

Snijd de kipfilet in blokjes en bak dit in een wokpan op halfhoog vuur

Snijd ondertussen de paprika in reepjes, snipper het uitje, pers de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes en laat de maïs boven een zeef uitlekken. Als de kip gaar is kun je de gesneden groenten erbij doen en de paprikapoeder.

Laat dit allemaal goed gaar worden. Maak eventueel op smaak met kruiden.

Verhit een pan en laat de tortilla warm worden.

Besmeer de tortilla met humus en vul met de groente en kip.

Eet smakelijk!

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 1 volkoren tortilla
  • 40 g rode paprika
  • 40 g maïs
  • ½ ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g kipfilet
  • 6 normale champignons
  • 1 eetlepel hummus
  • 1 mespuntje paprikapoeder

Koolhydraten 44,7 g
waarvan suikers 7,4
Vet 12,4 g
waarvan verzadigd 2,3 g
Eiwit 34,1 g
Vezels 7 g
Groente 130 g
Kcal 441
Zout 1,43 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.