Wentelteefjes met frambozen

Ingrediënten
- 140 g frambozen (diepvries)
- 1 rijpe banaan
- 2 eieren
- 300 ml melk
- 4 theelepels kaneel
- 8 sneetjes volkorenbrood
- 40 g margarine
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 358 kcal
- Koolhydraten
- 41,2 g
- - waarvan suikers
- 11,5 g
- Vet
- 13,2 g
- - waarvan verzadigd
- 5,1 g
- Eiwit
- 14,4 g
- Vezels
- 7,2 g
- Groente
- 0 g
- Zout
- 0,99 g
Bereiding
Laat de frambozen ontdooien.
Prak de banaan met een vork. Voeg het ei, de melk en de kaneel toe en klop het geheel los met een vork of garde.
Wentel de boterhammen door het beslag.
Verhit wat margarine in een koekenpan en bak de boterhammen enkele minuten per kant totdat het ei gestold is.
Serveer de wentelteefjes met frambozen.
De wentelteefjes zijn ook erg lekker met aardbeien, blauwe bessen of gebakken appel. Gebruik vooral wat je nog in huis hebt.
Heb je nog oud brood over? Dat is perfect voor wentelteefjes!
Liever koolhydraatarm? Gebruik dan koolhydraatarmbrood.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
