Western biefstuk

Bereiding

Leg de aardappelen op een stuk aluminiumfolie. Bestrooi met peper en een klein beetje zout en vouw het pakketje goed dicht. Laat ca. 60 minuten in de oven op 200 °C garen.

Snipper voor de saus de ui en bak in 1 eetlepel olie.

Roer er de tomatenpuree door en bak kort.

Voeg de tomatenblokjes toe en laat ca. 20 minuten inkoken.

Breng op smaak met de worcestersaus en Tabasco.

Roer de magere kwark met wat water tot een glad mengsel.

Snijd het lente-uitje in ringetjes, meng met de kwark en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de bleekselderij in grote stukken.

Bak de biefstuk ca. 3-5 minuten aan beide kanten in 1 eetlepel olie.

Bestrooi met peper. Serveer met de saus, aardappel, kwarkdip en selderij


 

Ingrediënten

  • 150 gram aardappelen
  • Peper
  • 1 kleine ui
  • 2 el olijfolie
  • 1 el tomatenpuree
  • 100 g tomatenblokjes, uit blik
  • 3 druppels Worcestershire saus
  • Tabasco
  • 2 eetlepels volle kwark, naturel
  • 30 ml water
  • 1 klein bosuitje
  • 150 g bleekselderij
  • 150 g runderbiefstuk

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 41 g
Vet 26 g
waarvan verzadigd 6 g
Eiwit 33 g
Vezels 7 g
Groente 350 g
Kcal 549
Zout 0.46 g

Ingestuurd door: Weight Watchers