Winterse gegrilde groenten

Ingrediënten
- 500 g bietenmix
- 1 rode ui
- 1 knoflookteen
- 400 g pompoen, gesneden
- 60 g geitenkaas
- 5 g verse bieslook
- 2 eetlepels olijfolie
- peper naar smaak
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 545 kcal
- Koolhydraten
- 29 g
- - waarvan suikers
- 17 g
- Vet
- 30 g
- - waarvan verzadigd
- 2 g
- Eiwit
- 16 g
- Vezels
- 12 g
- Groente
- 475 g
- Zout
- 1 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 210 °C.
Schil de bietjes en snijd in dunne plakjes. Heb je een rode biet ertussen zitten? Let op, deze geeft erg af aan je handen. Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook.
Doe de bietjes samen met de pompoen en ui in een kom en meng met olijfolie en peper. Pers de knoflook erboven uit en hussel door elkaar.
Spreid uit over een ovenschaal en rooster 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de laatste 2 minuten de geitenkaas erover en verwarm mee. Zet de laatste minuut de ovengrillstand aan.
Was de verse bieslook en snijd fijn. Garneer de ovenschaal met de verse bieslook.
Tip: Lekker met geroosterde hazelnoten.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
