Winterse gegrilde groenten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 210 °C.

Schil de bietjes en snijd in dunne plakjes. Heb je een rode biet ertussen zitten? Let op, deze geeft erg af aan je handen. Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook.

Doe de bietjes samen met de pompoen en ui in een kom en meng met olijfolie, zout en peper. Pers de knoflook erboven uit en hussel door elkaar.

Spreid uit over een ovenschaal en rooster 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de laatste 2 minuten de geitenkaas erover en verwarm mee. Zet de laatste minuut de ovengrillstand aan.

Was de verse bieslook en snijd fijn. Garneer de ovenschaal met de verse bieslook.

Tip: Lekker met geroosterde hazelnoten.

Voel Je Lekker Energiek!

Kom weer in een gezonde routine met voldoende slaap, ontspanning en gezond eten met het Voel Je Lekker Energiek Programma van Ekomenu en het Diabetes Fonds.

Kom weer in een gezonde routine met voldoende slaap, ontspanning en gezond eten met het Voel Je Lekker Energiek Programma van Ekomenu en het Diabetes Fonds.

Ingrediënten

  • 500 g biologische bietenmix
  • 1 biologische rode ui
  • 1 biologische knoflookteen
  • 400 g biologische pompoen, gesneden
  • 60 g biologische geitenkaas
  • 5 g biologische verse bieslook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 29 g
waarvan suikers 17 g
Vet 30 g
waarvan verzadigd 2 g
Eiwit 16 g
Vezels 12 g
Groente 475 g
Kcal 545
Zout 1 g

Voel Je Lekker Energiek!

Kom weer in een gezonde routine met voldoende slaap, ontspanning en gezond eten met het Voel Je Lekker Energiek Programma van Ekomenu en het Diabetes Fonds.

Kom weer in een gezonde routine met voldoende slaap, ontspanning en gezond eten met het Voel Je Lekker Energiek Programma van Ekomenu en het Diabetes Fonds.