Wortel-rösti met makreelfilet

Bereiding

Verwijder het groen en de kern van de venkel en snijd in plakken of kleine stukken (bewaar wat venkelgroen). Verhit bakolie in een ruime koekenpan (of braadpan) en bak de venkel op een middelhoog vuur. Pers de limoen erbovenuit, temper het vuur en bak nog 10 minuten.

Schil of was de wortels en maak slierten met een spiraalsnijder of rasp de wortels. Pel en snipper de rode ui. Schil en rasp de gember. Snijd de rode peper in flinterdunne ringetjes.

Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak de wortel, ui, gember en rode peper enkele minuten op een middelhoog vuur.

Pluk de gerookte makreel een beetje uit elkaar. Serveer de pittige wortel-rösti met venkel ernaast. Garneer met wat venkelgroen.

Tip: Het is ook lekker om de makreel even te marineren in tamarisaus.

Probeer de menu's

Bestel een maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop en je korting wordt meteen verwerkt. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediënten

  • 1 venkel
  • 1 limoen
  • 400 g wortels
  • 2 rode uien
  • 2 theelepels gember, geraspt
  • ½ rode peper
  • 200 g gerookte makreel
  • 1 eetlepel bakolie
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 22 g
waarvan suikers 17 g
Vet 35 g
waarvan verzadigd 7 g
Eiwit 25 g
Vezels 10 g
Groente 350 g
Kcal 522
Zout 1,5 g

Probeer de menu's

Bestel een maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop en je korting wordt meteen verwerkt. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.