Zalm groente­spiraal burger

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Vis
Type gerecht
Zalm groentespiraal burger

Ingrediënten

  • 150 g gekookte quinoa
  • 200 g witte stevige vis
  • 200 g zalm
  • 2 tenen knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 2 eetlepels maïzena
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 mespunt paprikapoeder
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt 0%
  • 1 eetlepels olijfolie
  • ½ chilipeper (zonder de zaadjes)
  • peper en zout
  • sap van 1 limoen
  • 4 hamburger broodjes
  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 limoen

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
315 kcal
Koolhydraten
27,7 g
- waarvan suikers
7,2 g
Vet
10,1 g
- waarvan verzadigd
3,1 g
Eiwit
26 g
Vezels
3,7 g
Groente
75 g
Zout
0,46 g

Bereiding

Kook de quinoa gaar in gezouten water en spoel deze koud af.

Doe de quinoa in een kom en voeg hier de zalm, witvis, gember, knoflook en maïzena aan toe. Mix dit met de staafmixer tot een dikke pasta. Breng op smaak met zout en peper.

Maak een saus van vissaus, paprikapoeder, yoghurt, olijfolie, chilipeper en sap van een limoen. Zet dit vervolgens apart.

Plaats de spiraalsnijder van Philips op de staafmixer en maak spiralen van rode ui, courgette, paprika en meng deze tot een salade.

Maak van de vispasta vier gelijke burgers en verwarm 1 eetlepel arachideolie in een koekenpan. Bak de burgers zachtjes totdat ze gaar zijn. Keer de burgers halverwege om.

Beleg de broodjes met sla en plaats hierop de burger. Leg op de burger de salade van groentespiralen. Bedruppel de burger met de saus en plaats de deksel van het broodje op de saus. Steek, indien nodig, een prikker door de burgers.

Tip: de overgebleven burgers kunnen ingevroren worden en bewaard worden voor later gebruik

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes